Drage stranke! Zaradi vse večjega širjenja virusa COVID-19, vas zaradi varnosti nas, vas samih in seveda osebja pošte obveščamo, da smo začasno ukinili plačilo PO POVZETJU. Zavedati se moramo, da le s skupni močmi lahko preprečimo širjenje virusa! Hvala za razumevanje.
Umivanje rok je osnovni ukrep za preprečevanje širjenja bolezni. Čeprav je to splošno znanje, nas zadnja virusna obolenja še toliko bolj opozarjajo, da je umivanje rok izredno pomembno. Da bi tudi sami kar se da prispevali k zajezitvi virusnih obolenj smo se odločili, da vam pri nakupu nad 20 eur podarimo naravno zeliščno-negovalno milo.

Blog - vse o zeliščih, zeliščnih izdelkih, aktualnih temah, . . . Blog filtriraj bakterije in virusi

AMERIŠKI SLAMNIK (Ehcinacea purpurea) Herbessa

AMERIŠKI SLAMNIK (Ehcinacea purpurea) - spodbuja imunski sistem

AMERIŠKI SLAMNIK (Ehcinacea purpurea)   Foto: lastna Botanični kartotečni list Ameriški slamnik sodi med košarice( družina Asteraceae) in je trajna zel, katera lahko zraste v višino 60-180 cm. Listi so celorobi, lahko so nasprotni ali premenjalni in merijo do 7-20 cm. Korenika ima številne stranske korenine. Okrasni cvetovi zbujajo pozornost s svojimi rdečo-vijoličnimi venčnimi listi. Pojavljajo se tudi druge sorte. Slamnik cveti skozi vse poletje.Korenike izkopavamo spomladi in jeseni. Pogosto je zasajen v vrtovih in parkih kot okrasna rastlina, uporablja pa se tudi v zdravstvu, saj ima ugodne učinke na imunski sistem. Rastišče in zgodovina Ameriški slamnik raste na planjavah Severne Amerike, kjer je bil ena najpomembnejših zdravilnih rastlin severnoameriških prerijskih Indijancev, zlasti pri plemenih Cheyenne, Dakota (= Suji, Oglala), Kiowa, Crow, Omaha, Pawnee, Ponca, Teton, Delaware in Komanči.Uporabljali...
Manja Weingerl dne November 07, 2017
NAZAJ NA VRH