Mediji o nas

bogastvozdravja.si - NARAVA ponudnica zdravja

bogastvozdravja.si - NARAVA ponudnica zdravja

Čedalje bolj se zavedamo, da moramo izmed množice izdelkov na tržišču izbrati tiste, ki so zares kakovostni in ne škodujejo našemu zdravju. Vračamo se nazaj k naravi, vsemu, kar dobimo iz nje in blagodejno vpliva na naše telo in počutje. Tega se dobro zaveda tudi Manja Weingerl iz Zgornje Kungote, ki se že precej časa posveča zeliščarstvu in ustvarja t. im. zeliščne čudeže.     Manja je opravila nacionalni poklicni tečaj za zeliščarja, kjer je pridobila vsa potrebna znanja iz pridelovanja, razmnoževanja , gnojenja, priprave, obdelave in dodelave zelišč, kar pripomore k strokovni izdelavi njenih izdelkov. Njen poklic je tudi njen hobi, saj uživa v svojem delu, obožuje naravo in rada razveseljuje kupce s svojimi zeliščnimi kreacijami. Čeprav teče že tretje leto, odkar je začela ustvarjati, . . .
Manja Weingerl dne January 20, 2020
Slovenec - Posli podjetnic se sklepajo s srcem

Slovenec - Posli podjetnic se sklepajo s srcem

Na eni od stojnic nas je pritegnila tudi Manja Weingerl, ki stoji za podjetjem Herbessa, ki se ukvarja z različnimi zeliščnimi produkti. Za vso proizvodnjo stoji sama, znotraj podjetja gojijo čez 140 vrst zelišč: meto, lučnik, ameriški slamnik, rman, industrijsko konopljo, baldrijan … Na njeni stojnici je bilo mogoče najti vse od zeliščnih čajev do naravnih mazil, tinktur, začimb in sirupov, med katerimi je bil celo živo rdeč sirup vrtnice. Pravi, da nič ne uvažajo, saj so vsi njihovi izdelki lokalnega porekla. »Na ta dogodek se rada vračam, ker sem obiskovala tečaj za podjetnice, ki smo se med seboj spoprijateljile. Rade se srečujemo na takšnih dogodkih za mreženje, da se malo srečamo in izmenjamo medsebojne izkušnje, včasih potožimo druga drugi in si damo kakšen koristen nasvet,« pravi sogovornica., . . .
Manja Weingerl dne November 05, 2019
Radio Maribor - Poslovni mikrofon

Radio Maribor - Poslovni mikrofon

Ob aktualnih novicah iz sveta gospodarstva na Štajerskem pa prinašamo še zanimivo pozitivno zgodbo – novo podjetniško zgodbo Herbessa so zaznamovala zelišča.  https://4d.rtvslo.si/arhiv/poslovni-mikrofon/174572253?fbclid=IwAR3LPrTSLWdgOoxmDSVego3PZs8mohlXiRfU8C8AGW4LI2huzNYEoXZR-u8 Od 12 minute naprej lahko poslušate naš prispevek. Zahvala iz naše strani Radio Maribor ter Aljažu Mejalu.
Manja Weingerl dne October 30, 2018
Foto: Jure Zauneker

Večer - Iz Štajerca: Zelišča so pomemben del njenega življenja

Manja Weingerl je lani ustanovila podjetje Herbessa s prodajo in proizvodnjo zeliščnih izdelkov. Zelišča so bila njena alternativa v času težke bolezni, zdaj želi z njimi pomagati drugim. Naravo je oboževala že kot otrok, je način njenega življenja, pravi Manja Weingerl iz občine Kungota, ki se ukvarja z zelišči. "Zelišča me spremljajo od mladih nog. Od nabiranja zelišč na sprehodih do uporabe začimb v domači kuhinji. Kot otrok sem sanjarila o trgovinici, v kateri bi ljudem ponujala razne zeliščne pripravke in začimbe," pravi Weingerlova. V rosnih letih je težko zbolela in takrat so zeliščni pripravki postali njena alternativa, njena dnevna stalnica.   Sprva hobi, nato poslanstvo "Ker v času mojega poklicnega izobraževanja še ni bilo programa, ...   Klik do celotnega prispevka o nas. Zahvala, . . .
Manja Weingerl dne August 31, 2018
NAZAJ NA VRH