BREZPLAČNA dostava za naročila nad 40€.

ERITRITOL - posladkaj se malo drugače!

Manja Weingerl dne August 26, 2020

Ali si že slišal/a za eritrtol? Če je tvoj odgovor NE, potem je čas da te z njim seznanim .

Eritritol je sladkorni alkohol, katerega je bil odobren za uporabo kot aditiv v živilih v večini držav. Njegov izumitelj je škotski kemik John Stenhouse, kateri ga je odkril leta 1848. Eritritol se nahaja v nekaj vrstah sadja in v fermentiranih živilih. Industrijsko se pridobiva iz glukoze prek fermentacije s kvasovko Moniliella pollinis. Ne vpliva na krvni sladkor in ne povzroča zobne gnilobe. Delno se absorbira v telesu, preostanek pa se izloča z blatom in urinom.

Po zahtevah FDA (Ameriška uprava za hrano in zdravila) ima kalorično vrednost 0,2 kcal na 1g, kar je 95% manj kot sladkor in drugi ogljikovi hidrati. Označevanje se razlikuje od države do države. V EU ga označujemo z 0kcal/g.

Eritritol je primeren za vse, ki se izogibajo ogljikovih hidratov in sladkorja.

Ima približno 75% sladkosti običajnega sladkorja.

ERITRITOL ERITRITOL formula

Slika vir: https://sl.wikipedia.org/wiki/Eritritol#/media/Slika:Erythritol_structure.svg

Kje uporabiti eritritol?

Dejansko vsepovsod, kjer bi uporabili navadni beli sladkor. Gre za povsem naravno sladilo( nahaja se v zelenjavi, sadju, gobah, rastlinskih semenih,..).

Komu se priporoča eritritol?

Primeren je za vse, ki imajo KETO, PALEO ali LCHF način prehranjevanja in tudi vsem tistim, ki radi preiskušate nove stvari.

Posladkaj se brez slabe vesti in privošči svojemu telesu le najboljše!

NAZAJ NA VRH